Byczyńskie “atrakcje” – fosa

Publikacja w zakładce “Byczyńskie “atrakcje”” odnośnie wyglądu naszej fosy wywarła pozytywne skutki. Śmieci zostały uprzątnięte. To dobra wiadomość, jednak mimo to fosa nie wygląda tak jak kiedyś. Wynika to z jej stanu – jest zanieczyszczona i zamulona, i ma bardzo niski poziom wody z powodu zbutwiałych desek zapór.

Nasze Stowarzyszenie podjęło już działania, aby ten problem rozwiązać. W najbliższym czasie podamy dodatkowe informacje.

Pomijamy kwestię rozsypujących się jej obrzeży. To jest grubsza sprawa wymagająca generalnego remontu i reakcji ze strony władz miasta.

Z przykrością  informujemy, że w trakcie podziwiania uroków tego miejsca zauważyliśmy brak jednej z furtek. Wpływa to na estetykę, ale w szczególności na bezpieczeństwo. Małe dzieci mogą przejść na niezabezpieczony teren i wpaść do wody! Należy koniecznie zabezpieczyć to miejsce, aby nie doszło do nieszczęścia.

Może ktoś widział na jakimś złomowisku tę furtkę?  Ukradziona wygląda tak samo jak ta, która została.

Rating: 1.0/5. From 1 vote.
Dodaj do zakładek Link.